Hoogseizoen 2019 voor uw vakantiehuis Hongarije: 6 juli – 31 augustus.

Hoogseizoen 2020 voor uw vakantiehuis Hongarije: 4 juli – 29 augustus.

Zoek & Boek uw Vakantiehuis in Hongarije
Paraszt Ház in Baskó

Eger - Tokaj Wijnregio- 4 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiehuisje Paraszt Ház is een authentieke driekamerwoning met veranda. Het huis is verbouwd met behoud van het volkskarakter. Toch is het ontworpen om aan de hedendaagse behoeften te voldoen.

Dit vakantiehuis in Hongarije zoekt natuurliefhebbers. Stellen of jonge families die op avontuur willen in van de mooiste delen van Hongarije: de Zemplén.
Lees meer?

Paraszt Palota in het lieflijke Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 4 Personen- 2 slaapkamers
In dit boerenpaleis verblijft u in de sfeer van 1928 met het comfort van de 21e eeuw. Vakantiehuisje Paraszt Palota staat bij het unieke wandelgebied van de rotsenroute.

Bovendien is het een prachtige uitvalsbasis naar de vogelgebieden in het Bükk nationale park, bij het Tiszameer en op de Hortobágy poesta...
Lees meer?

Poesta Bungalow in Tiszagyenda

Poesta en Tiszameer- 5 Personen- 2 slaapkamers
Voor een natuurvakantie in Hongarije boekt u Poesta Bungalow. Een variatie aan natuur wacht op u bij het Tiszameer en op de Hortobágy. Met zwembad en WiFi.

Deze rolstoelvriendelijke bungalow is de perfecte basis voor vissers, natuurfotografen en vogelwatchers. Een full-service verwenvakantie wordt graag voor u geregeld...
Lees meer?

Puli Ház in Szentendre

Boedapest en Donauknie- 6 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Puli Ház in Szentendre is ideaal voor gezinnen en groepjes vrienden die op een rustige plek met prachtig uitzicht van hun vakantie willen genieten. Puli Ház is een ruime vrijstaande woning in het lieflijke Szentendre.

Het staat op de zuidelijk heling van een heuvel die vanaf de Donau naar het Pilis gebied lopen. Het biedt de rust van Szentendre, terwijl u binnen een half uur met het OV in het bruisende Boedapest bent.
Lees meer?

Rietzicht in Szentistván

Eger - Tokaj Wijnregio- 6 Personen- 3 slaapkamers
Rietzicht is een vrijstaand vakantiehuis in Hongarije.  Achter het huis is een overdekt terras van 50 m² met een groene privé tuin.

Vakantiehuis Rietzicht staat in Szentistván, op de grens van de boeiende poesta en de heuvels van Bükk. Van de Nederlandse eigenaar krijgt u een dag zwemmen met de hele familie cadeau in het belevenis en wellness bad in Mezökövesd.
Lees meer?

Rozalia in Vámosmikola

Boedapest en Donauknie- 6 Personen- 2 slaapkamers
Rozalia is een typisch Hongaars dorpshuis. Het staat in het noorden van de Donauknie. Dit is een boeiend wandelgebied met unieke natuur en de historische steden Esztergom en Visegrád.

Vakantiehuis Rozalia is ideaal voor een vakantie met kinderen door de afgesloten tuin, de 4 fietsen,  trampoline en het zwembad...
Lees meer?

Rozalinde in Vámosmikola

Boedapest en Donauknie- 11 Personen- 4 slaapkamers
Rozalinde bestaat uit twee sfeervolle boerderijtjes, zo'n 300 meter uit elkaar. Dat maakt ze perfect geschikt voor een vakantie met 2 families of stellen. Beide boerderijtjes hebben een grote tuin en bij een van beiden is een zwembad.

U logeert in de charmante Donauknie. Een fantastisch wandelgebied en vlakbij historische trekpleisters...
Lees meer?

Rózsa Tanya in Csemő

Poesta en Tiszameer- 6 Personen- 2 slaapkamers
Vakantiewoning Rózsa Tanya is een verbouwde Tanya op een landgoed in het bos. Ideaal voor een vakantie met kinderen door het zwembad en de speeltuin.

Deze vakantiewoning is Hongarije is ook perfect voor natuurliefhebbers. U logeert namelijk in het woongebied van bijzondere vogels, damherten en reeën...
Lees meer?

Sály in het lieflijke Sály

Eger - Tokaj Wijnregio- 8 Personen- 3 slaapkamers
Vakantiehuis Sály lijkt op een kleine boerenhoeve met binnenplaats. U bent op vakantie aan de rand van het Bükk Nationale Park. De frisse lucht en de zomerzon laten u het drukke leven even vergeten.

Vakantiehuis Sály is een perfecte stek voor ornithologen en wandelaars...
Lees meer?

Siójuti Borház in Siójut

Balatonmeer- 4 Personen- 2 slaapkamers
Dit originele Hongaarse wijnhuisje brengt u tussen de wijnranken. Vakantiehuis Siójuti Borház is echt voor de liefhebber, maar in zijn soort perfect.

Dit rustieke vakantiehuis staat op de szölöhegy (wijnberg) van het plaatsje Siójut. Rust, ruimte en uitzicht gegarandeerd. En dat slechts 8 kilometer van het Balatonmeer.
Lees meer?

Vakantiehuis Hongarije

Boek uw vakantiehuis Hongarije snel en makkelijk bij specialist HungariaHuizen. Wij hebben een groot deel van de vakantiehuizen persoonlijk bezocht. Zo kunnen we u prima adviseren over het vakantiehuis dat bij uw wensen past.

Voor uw gemak hebben we Hongarije opgedeeld in vijf regio’s. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken. De natuur en cultuur variëren enorm in elk gebied.

De regio Boedapest & Donauknie

Boedapest is een stad die met vele superlatieven kan worden omschreven. De hoofdstad van Hongarije wordt door velen beschouwd als de mooiste stad aan de Donau. Het is het startpunt van een boeiend stuk natuur, gelardeerd met pittoreske stadjes, forten en de grootste kerk van Hongarije, de basiliek van Esztergom.

Vakantiehuis Hongarije

Het mooiste parlement van Europa staat in Boedapest.

Het Balatonmeer

Het Balatonmeer spreekt sinds de Romeinen al tot de verbeelding. Zij waren het de die de badcultuur naar Hongarije gebracht hebben. Balaton bruist van het leven in de zomer. De badplaatsen zijn gewaardeerde uitgaanscentra. Forten en paleizen zijn er in overvloed, evenals afwisselende natuur. Rondom het hele meer loopt een fietspad.

Vakantiehuis Hongarije

Boek een vakantiehuis in Hongarije met dit uitzicht op Balaton.

De regio West-Hongarije

West-Hongarije is de vroegere Romeinse provincie Pannonia. Hier gaat u op vakantie in weelderige natuur, zoals de Mecsek of de Bakony. In het noordelijk deel vindt u ook de prachtige abdij Pannonhalma. Echt een prachtig en gevarieerd gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Vakantiehuis Hongarije

Hongarije leent zich prima voor een vakantie met familie.

De wijnregio Eger – Tokaj

De twee belangrijkste wijn gebieden van Hongarije grenzen aan drie prachtige natuurgebieden. Eger ligt ten westen van het Bükk nationale park. Tokaj ligt ten oosten. Aan de noordkant vindt u de druipsteen grotten van Aggtelek en het Zemplén natuurgebied. Deze laatste wordt ook “Het Zwitserland van Hongarije” genoemd. De Diósgyöri burcht in Miskolc is een “must see” in deze regio.

Vakantiehuis Hongarije

De regio Eger – Tokaj is rustig en groen.

De regio Poesta & Tiszameer

De Poesta is de weidse vlakte van Hongarije. Dit is het enige steppe landschap ten westen van de Oeral. Vrijheid en weidse uitzichten zijn uw deel. Net als herders met Rácka schapen of Marha koeien. Het Tiszameer is een kunstmatig meer. Het brengt veel natuurschoon in de rietlanden. Bovendien uitermate geschikt om te watersporten.

Vakantiehuis Hongarije

In woeste galop over de poesta van Hongarije.

Genoeg te doen en te zien in Hongarije

Een vakantie in Hongarije brengt u naar het hart van Europa. De bekendste rivier van Hongarije, is de Donau. Ze doorkruist het land van noord naar zuid. Hongarije ligt in het Karpatenbekken en bestaat vooral uit laagvlakten; de poesta. De twee trekpleisters van het land zijn Boedapest en het Balatonmeer.

De hoofdstad Boedapest wordt in tweeën gedeeld door de Donau. De op één na langste rivier van Europa is de levensader van de stad en van heel Hongarije. De oudste brug, de Kettingbrug, is op zondag autovrij. Ideaal voor een romantische wandeling.

Het Balatonmeer is de Hongaarse Zee. Het grootste meer van Centraal-Europa is ondiep. U kunt er in mei al zwemmen. Veel gezinnen met kinderen kiezen voor een vakantiehuis Hongarije op de zuidoever. Daar is het water warmer, zijn de stranden breder en is het meer toegankelijker zijn dan aan de noordoever van Balaton.

Vakantiehuis Hongarije bij Pécs, markten en monumenten

Pécs is de markante zuidelijke stad van Hongarije. De stad schuurt tegen de Mecsek aan. Het is de universiteitsstad van Hongarije en bekend van het Zsolnay porselein en de wijn. In 2010 was Pécs, samen met Essen en Istanbul Culturele hoofdstad van Europa. In het centrum vindt u typische winkeltjes, marktjes en levendige monumenten. Pécs is een stad om verliefd op te worden!

Grotten, rivierdalen en thermaal water

Vanuit elk vakantiehuis Hongarije bent u in een wip bij een grot, rivier of zwembad. Zeker in de wijnregio Eger – Tokaj is het land bezaaid met thermale baden. Lekker om te relaxen, goed voor de conditie en pret voor de kids. Want elk bad heeft een kinderbad, wedstrijdbad en glijbanen.

In deze regio bezoekt u ook de Grotten van Aggtelek. Ook in Boedapest en bij Balaton zijn grotten. Zoals in Tapolca, waar u per roeiboot onder de grond vaart.

De twee grote rivieren, de Donau en de Tisza vormen een bron van vermaak. Zeker de Tisza, die uitkomt in het Tiszameer, biedt ook nog super natuur. Hongarije is in voor- en najaar the place to be voor de vogeltrek. De Kraanvogels komen buurten op de poesta. Bij het Tiszameer vindt u vele kolonies watervogels.

Groener dan groen

Cultuur genoeg in de stad. Boedapest en Pécs bulken van de fraaie gebouwen en leuke dagjes uit. De rest van het land is groen. Met 10 nationale parken komt de wandelaar, of de fietser, volledig tot zijn of haar recht. Er is 11.000 km wandelpad en er komen steeds meer fietspaden door het hele land. Of u maakt een zinderende tocht te paard over de paars bloeiende poesta van Hongarije.

Je eigen vakantiehuis in Hongarije

Vakantie vieren in een huisje is een goede manier om aan Hongarije te ruiken. Bij Hungaria Huizen kies je uit diverse typen vakantiehuizen in Hongarije. Ze staan in de vijf regio’s. Huur eens een villa met zwembad, een rustieke boerderij, of een woning in de Donauknie. Je kiest uit onze collectie je perfecte vakantiehuis in Hongarije. Die overigens allemaal van Nederlandse eigenaren zijn.